Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Payal'dan Uyarı Geldi Trafik cezalarına taksit başvurusu 31 Ekimde sona erecek

Payal

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, trafik cezası borcu olan tüm sürücüleri uyardı.

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, trafik cezası borcu olan tüm sürücüleri uyardı. 
Başkan Payal, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili usul ve esasların belirlendiğini hatırlatarak, 31 Aralık 2010`dan önce kesilen ve 2 Ağustos 2013 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ve süresi geçmemiş cezaların yeniden yapılandırılacağını belirtti.
Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili usul ve esaslar belirlendiğini hatırlatan Payal, Maliye Bakanlığı`nca hazırlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun Genel Tebliğinin, Resmi Gazete`de yayımlandığını söyledi.
Tebliğe göre, Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolu Taşıma Kanunu`na göre verilen idari para cezaları açısından 31 Aralık 2010`dan önce verilen ve 2 Ağustos 2013 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan, ödeme süresi geçmeyen veya dava açılmış ya da dava açma süresi henüz geçmemiş idari para cezalarının yapılandırılabileceğini kaydeden Başkan Payal, "Bu cezalardan aslı ödenmiş olanların fer`ileri hakkında da bu düzenlemeden yararlanılabilecek.           
 Ayrıca 2 Ağustos 2013 itibarıyla asıllarından bir kısmı ödenmiş idari para cezalarının ödenmemiş kısmı için de bu imkan geçerli olacak. Söz konusu kanunlara göre verilen idari para cezalarının bu kapsamda değerlendirilebilmesi için idari yaptırım karar tutanaklarının 31 Aralık 2010`dan önce düzenlenmiş olması şartı aranacak. Bu tarihten sonra düzenlenen idari yaptırım kararlarında yer alan cezalar kapsam dışı kalacak" dedi.
31 Aralık 2010`dan önce verilmiş olmakla birlikte 2 Ağustos 2013 itibarı ile ilgilisine tebliğ edilmemiş idari para cezalarının kapsama girmeyeceğini belirten Payal, "Bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 31 Ekime kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunması gerekiyor. Yapılandırmadan yararlanma şartlarından birisi de dava açılmaması, açılmış davalardan vazgeçilmesi ve kanun yollarına başvurulmaması olduğundan, 6495 Sayılı Kanunun ilgili düzenlemesinden yararlanmak üzere başvuran borçluları, tahsilat işlemleriyle ilgili olarak dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekiyor" bilgisi verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı